Skärskyddande handskar

Skärskyddshandskar – fodrade med Kevlar och Spectra

Skyddshandskar som skyddar mot framför allt snitt och skärskador från knivar och flaskor. Läder som ytter material och snittskydd med Kevlar eller Spectra. Knivhandskar.

Guardior Sweden Knivhandske Patrol
Guardior Sweden Knivhandske Patrol

Guardior Sweden kniv och skärskyddshandske modell Patrol med Dyneema™ som effektivt skärskydd.

Handsken är en utmärkt tjänste och visitationshandske och sitter fast och skönt på handen. Perfekt för det dagliga arbetet. Tjockt fodrad med Dyneema som även värmer skönt när kallt.

Guardior Sweden knivhandsken är konstruerad av läder i hög kvalitet som behandlats med vattenavstötande medel, och har fodrats med Dyneema, världens starkast fiber som bland annat också används i knivvästar och skottsäkravästar.

Dyneema snittskyddet i handsken ger cirka 10 gånger högre skärskydd än exempel Kevlar i samma vikt.

Bekväm elastisk handledslängd med kardborr knäppning. Handsken överträffar EN388 (Europa Standard) Level 5 som är den högsta snitt skyddsnivån.

COP Knivhandske med Spectra och skyddsnivå 5 av 5

COP knivhandske
COP knivhandske

Smidiga knivskyddshandskar av äkta läder och hög kvalité från COP, sitter tight och skönt på handen. En handske som är perfekt för dig som jobbar i säkerhetsbranschen!

Denna skyddshandske passar både för den vardagliga tjänstgöringen samt visitationer och genomsökningar. Kan användas av allt från väktare och ordningsvakt, poliser till entrévärdar.

Handskarna har snittskyddskategori 5 av 5 och stickskydd 2 av 5. Handsken är testad och certifierad enligt teststandarden EN388 (Europa Standard).
Skärmotstånd: Kategori 5
Rivstyrka: Kategori 4
Punktering: Kategori 2
Nötningsmotstånd: Kategori 2

De knivskyddande egenskaperna för handsken består av en mix av polyester, glasfiber samt 100% Spectra ®. Denna kombination ger handsken dess kraftfulla skydd mot vassa föremål samt 10 gånger högre det snittskydd som finns i endast 100% Kevlar eller Spectra handskar i samma vikt.

Handsken har spännband runt handleden för bästa passform. Skyddshandsken har hudvänliga färgämnen.